Selskabet

Selskabets love

Fuglekongen

Bestyrelsen

Historie

Jubilæumsvideo

 

 

 

 webmaster    
Copyright Team Hvolgaard

 


Selskabet

Helsingørs kongelig privilegerede Skydeselskab er et gammelt selskab med en deraf lang historie. Det har ført en omskiftelig tilværelse, været ved at lukke og atter genopstået. Der har været brand og tyveri. Trods dette har Selskabet eksisteret i mere end et kvart årtusinde, og trives i bedste velgående. Der er ikke tale om en loge, som mange tror, der udføres ikke hemmelige ritualer. Man skal dog inviteres ind i kredsen af en af brødrene, hvorefter det er op til Ballotationskomiteen at afgøre, om den inviterede kan optages. Som her nævnt er der tale om et Broderskab, uden at der dog er store brødre og små brødre. For at alle kan være lige, bæres der ”uniform” ved alle officielle arrangementer og spilleaftner. Uniformen er mørkeblå blazer med Selskabets blazermærke og emblem, hvid skjorte, slips og grå bukser. Mandlige gæster forventes at være iklædt jakke og slips, gerne habit. Et så gammelt Selskab har dog også visse traditioner og omgangsformer, som brødrene bør instruere gæster om.


Vore spilleaftener er vel besøgt som alle arrangementer. Der spilles da kort, terning og billard.


Den store dag er vores Kongefugleskydning, hvor den nye Fuglekonge kåres. Det fejres naturligvis med en stor fest. Selskabet ejer den fredede ejendom Stengade 46, og holder sammenkomsterne der.


Der bliver jævnligt renoveret, så stuerne er i god stand og bærer præg af at være traditionsrige som bygningen der er fra 1762. I bygningen blev den 20. oktober 1810 den første svenske kronprins af Bernadotteslægten døbt i bygningen der da var ejet af den svenske konsul. Af denne grund blev bygningen og Selskabet beæret af besøg af båden den danske og svenske regent i 200 året.


Trods de mange år er det et livligt selskab, hvor der sker stadige fornyelser, men altid i respekt for traditionen.